fbpx

TEMA:

Bæredygtighed

Vær frontløbere - Det betaler sig

I kan stadig nå at blive bæredygtige frontløbere

Danske organisationer har et kæmpestort ansvar for at bidrage til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. F.eks. er klimaproblemet nu blevet så tydeligt og stort, at I og jeres medarbejdere formentlig også mærker den brændende platform. Alle hjørner af organisationen skal bidrage, hvis det virkelig skal batte.

Desværre er vi mennesker bygget til at gentage vores vaner, selvom vi ved, at det er vigtigt for os selv, de næste generationer og hele kloden, at vi ændrer dem. Desværre er det ikke nok at komme med venlige opfordringer til eller gentagne formaninger om at vanerne skal ændres. Det, der skal til, er målrettet at udtænke og implementere nye og realistiske vaner, der kan erstatte de gamle.

Den gode nyhed i alt dette er, at flere og flere kunder prioriterer at samarbejde med bæredygtige organisationer. Hvis I rykker hurtigt, kan I stadig nå at være frontløbere og få en konkurrencefordel i at fortælle omverden om jeres bæredygtige indsatser. Og ellers… bryder I vanerne ift. jeres produkter, så får I direkte adgang til det aktuelle verdensmarked for bæredygtige løsninger, som skønnes til at være ca. 80 tusinde milliarder kr. frem mod 2030 (altså 80.000.000.000.000 kr.)

Vejen til bæredygtighed kan være hård
Vanebrudspalæets lys

Lad medarbejderne gå foran i arbejdet med CSR

I 2017 blev Vanebrudspalæets direktør, Thomas ’VovemoD’ Lütken, optaget som medlem nr. 20 i Akademiet for Social Innovation sammen med bl.a. fremtrædende virksomheders CSR-direktører, innovative kommunale Socialchefer, chefer fra Danmarks største fonde og ikke mindst markante ledere fra Danmarks dygtigste frivilligorganisationer. Her skaber de hybrid-samarbejder og nedbryder siloer mellem de danske sektorer med målet om at løse samfundets største sociale udfordringer som et led i FN’s verdensmål.

Vanebrudspalæet blev optaget i kraft af sine omfattende borger-inddragelses-projekter, bl.a. Selskab for Varm Velkomst, som fik overrakt Mette Frederiksens Fællesskabspris i 2017. Via vores store erfaringer og vores akademi-optagelse, har vi således fingeren på pulsen i dette felt, og kan hjælpe danske virksomheder med at tænke målrettet og vanebrydende løsninger for sociale samfundsbidrag: Til gavn for virksomheden og verden.

Vanebrudspalæet sprænger rammerne for CO2-reduktion

I månedsvis har Vanebrudspalæet arbejdet med at kortlægge hvilke vaner, som vi som borgere og medarbejdere med fordel kan ændre på, hvis danske byer skal i mål med deres vigtige CO2-reduktioner. Den kortlægning har vi placeret i HABITURA.COM, som er vores digitale udviklingsrum, der gør det muligt for tusindvis af borgere og medarbejdere på egen hånd at gå på jagt efter, hvordan de bedst kan omdanne gode klimaintentioner til konkrete vanebrud.

Aarhus Kommunes klimafond har netop udpeget Vanebrudspalæet til – i tæt partnerskab med Magistraten for Kultur- og Borgerservice at gennemføre et stort eksperiment med at involvere kommunens borgere aktivt i CO2-reduktionen med ovenstående værktøjer. Som organisation kan I ikke alene styrke tallene i jeres CO2-regnskab ved at benytte samme løsning for medarbejderne. Det tæller også positivt i jeres tal, hvis I hjælper medarbejderne til at lykkes privat med CO2-reduktionen ved hjælp af værktøjet.

Tradium inviterede alle kolleger med til bæredygtig tænkning

Vanebrudspalæet samarbejder med nogle af Danmarks førende bæredygtigheds-eksperter om workshops og processer. Her er et eksempel på, hvordan det kan foregå i praksis:

Kort før Coronaen, i januar 2020, inviterede TRADIUM deres 350 medarbejdere i Randers-området med til at involvere sig aktivt i bæredygtige handlinger. Det foregik på en 2,5 timers maraton, hvor Professor Steen Hildebrandt først gav et dybdegående indblik i baggrunden for FN’ Verdensmål og behovet for handling fra os alle.

Herefter sendte Thomas ’VovemoD’ Lütken deltagerne ud i intet mindre end 70 hold, som udpegede et bæredygtighedstema, hvor de kunne gøre en vigtige forskel i deres arbejdsområde. Der blev valgt alt fra reduktion af madspild til sikring af ligestilling i ansættelser. Med Vanebrudspalæets målrettede vanebrudsteknikker udtænkte hvert hold helt konkrete vanebrud. Disse blev hjembragt til vigtig virkeliggørelse via afdelingsteamet. Energien var høj, idérigdommen var stor og alle fik bæredygtigheden ind under huden.

Bæredygtighed betaler sig

Virksomheder, der fokuserer på bæredygtighed opnår:

  • Ressourceoptimering og dermed besparelser.
  • Bedre arbejdsmiljø, fordi medarbejderne har mening i arbejdet.
  • Bedre arbejdsmiljø via fællesskabsfølelse på medarbejdersamlinger.
  • Forbedret image og signal til omverden om at I går med foran.
  • Mersalg på 80.000.000.000.000 kroners markedet.

Vi har tænkt vanebrydende sammen med bl.a


Lad os koble bæredygtighed med vanebrud i din virksomhed

Ring eller skriv til Thomas VovemoD for at høre mere