Tema:

Ressourceoptimering

Optimer jeres arbejdesvaner

Stop pseudoarbejde og ineffektive vaner

Ressourceoptimering og vaner går ikke altid hånd i hånd. Mennesker er vanedyr, og vi har brug for vaner til at mindske kompleksiteten i vores beslutninger. Derfor gentager vi daglige vaner konstant. Men nogle af de vaner, som var smarte engang, er ikke nødvendigvis smarte i dag, og derfor er de ikke altid hensigtsmæssige, når det kommer til tid og penge. Derfor findes dårlige vaner og pseudoarbejde i langt de fleste virksomheder. Pseudoarbejde spilder medarbejdernes tid, skaber ikke værdi for kunder, klienter eller borgere og gør hverken medarbejderne eller virksomheden bedre. Det koster på bundlinjen og kan ligeledes gå udover arbejdsglæden.

Nogle af de mest almindelige uvaner og tendenser af pseudoarbejde, der findes derude, er for eksempel, at medarbejdere bliver forstyrret undervejs i deres arbejdsflow af nye opgaver, mails og spørgsmål. Hver gang man afbrydes, koster det i tid og penge at vende tilbage til samme rytme, man kom fra. Et andet eksempel er teammøder, som ofte er lange og ustrukturerede, og hvor beslutninger langtfra altid bliver stadfæstet eller implementeret ordentligt. På den måde bliver møderne ineffektive, og engagementet i at deltage daler ligeledes. Endnu engang koster det på bundlinjen.

Stop psydoarbejde
Et nyt perspektiv på ressourcer

Med vanebrud til ressourceoptimering

Sammen med os og de digitale udviklingsrum i HABITURA.COM, kan I systematisk forbedre processerne i virksomheden i samarbejde med jeres medarbejdere. Medarbejderne får nemlig overblik over virksomhedens processer og arbejdsgange, og derfor får de en særlig viden om, hvordan I kan gribe opgaverne an på en anderledes og ressourcebesparende måde.

Gennem gruppearbejde finder vi nye ideer, der giver bud på løsninger, og de ideer, der er særligt gode, sørger vi for, bliver implementeret. Det skaber optimale arbejdsgange og kan ses på virksomhedens bundlinje.

Metoderne, I lærer, kan I også bruge fremadrettet til at starte en kultur for positiv vanedeling. Vi ser nemlig ofte, at kolleger har lettere ved at se, hvor der spildes tid i hinandens arbejde end i sit eget. På den måde hjælper I hinanden til reduceret spild og øget produktivitet og overskud.

Onboarding til 5 stjerner

Her er et eksempel: En stor og toneangivende investeringsvirksomhed gik foran med at afprøve vores digitale vanebrudshjælper. Når man vokser stærkt bygger man konstant nye vaner og er i konstant forandring. Med hjælp fra HABITURA.COM udvalgte hver af de 17 afdelinger sine 3 mest udfordrede vaner, en ad gangen. Der er tale om en både ekstrem målrettet tilgang, og medarbejderinvolverende arbejdsmetode.

Hver udfordret vane blev mødt med 5 vanebrudsmetodikker, uden dyre eksterne konsulenter til hvert hold, fordi den digitale facilitator guidede hvert medarbejderteam og sikrede, at de kom i mål med vanebrud i høj kvalitet på kort tid. 

Blandt resultaterne var et nyt enkelt koncept til onboarding af nye medarbejdere. Resultatet af de 80 minutters vanebrudstænkning og enkel efterfølgende implementering medførte en besparelse på over 100.000 kr. det kommende år og gav en masse ros fra nye medarbejdere, der kaldte det den bedste onboarding, de nogensinde havde oplevet. Det er betydningsfuldt med gode ambassadører blandt sine medarbejdere, når man skal skaffe mange dygtige kollegaer hvert år.

Få styr på dine vaner

Vi har tænkt vanebrydende sammen med bl.a.

Et skarpt blik for værdikæden

Med Vanebrudspalæets metoder og værktøjer bliver det muligt for jer at gennemskue jeres værdikæders svage punkter hurtigere, finde de gode løsninger og implementere dem effektivt, således, at I:

  • Forbedrer kvaliteten og øger kundernes tilfredshed.
  • Skaber forbedret arbejdsmiljø, fordi medarbejderne får stor indflydelse på deres eget arbejdsliv.
  • Øger team-sammenholdet fordi de står sammen om at gøre op med uvaner.
  • Reducerer omkostningerne og forøger overskuddet.
  • Minimerer spild og øger medarbejdernes produktivitet.
  • Skaber en lean-tankegang, der gennemsyrer hele virksomheden.


skal vi hjælpe jer med at ressourceoptimere i din virksomhed?

Så kontakt os i Vanebrudspalæet for at høre mere.