Vanebrydende metoder og værktøjer

Vanebrud gi’r overskud, som kan måles direkte på tilfredshed og bundlinjen. Midt i en fortravlet hverdag, hvor driften styrer, har mange forståeligt nok svært ved at overskue, hvordan de skal finde tid og kræfter til at skabe de forbedringer, som kan blive af afgørende betydning for deres hverdag.

Med hjælp af Vanebrudspalæets metoder og værktøjer tager vi jer med på en helt fantastisk rejse, der kan forbedre jeres vaner. Vi gør det konkret, vi gør det hurtigt og spændende at gennemføre.

HER ER VORES UNIKKE METODE

Habitura er en hjemmelavet latinsk sammentrækning af Habit Futura og betyder Fremtidsvaner. Det er Thomas ‘VovemoD’s egen-udviklede vanebrudsmetode, som bruges til at strukturere, hvordan visioner føres til virkelighed via bl.a. strategier, koncepter, aktiviteter, rutiner og vaner.

Metoden er brugt af tusinder af medarbejdere gennem årene, især sprint-metodikken ‘Bryd vanen på en time’, hvor en enkeltperson eller et team stiller skarpt på en drøm, uvaner eller udfordring og drager på en times ‘mental rejse’ ud på hjerneøen for at udvikle en 5 stjerners løsning. Undervejs kommer man til steder som de vilde idéers jungle og de skarpe planers marker, og man har følgeskab af sine indre vanebrydere og vanevogtere.

Metoden er uformel, farverig og målrettet og har derfor været meget efterspurgt til oplæg, workshops og processer gennem årene, fordi den giver et fælles forståelsesbillede, som er tilgængeligt for alle typer enheder i organisationen.

Habitura Hjerne Oen
Værktøjet Habitura

HER ER JERES DIGITALE UDVIKLINGSRUM

Med lanceringen af vores digitale vanebrudsrum i HABITURA.COM i 2020, tager Vanebrudspalæet vanebrud og forandringsledelse til helt nye højder i ambitiøse virksomheder. Det er der tre grunde til:

  1. HABITURA.COM lader jer oprette ’digitale udviklingsrum’. I hvert rum kan du alene eller sammen med andre bygge velstrukturerede afgrænsede vanebrud, forandringer og processer med øjeblikkeligt udbytte. I kan sidde i et mødelokale eller i et videomøde. Går I skridtet videre og binder udviklingsrummene sammen, får I en organisation som målrettet fører visioner til virkelighed. Hele virksomheden kan skabe sammenhængende løsninger i fællesskab. Det er behæftet med overskud!
  2. HABITURA.COM tilbyder i hvert udviklingsrum en digital vanebrudsfacilitator, som gør det muligt for teams, makkerpar og enkeltpersoner at gå direkte fra hverdagens travlhed til en målrettet ‘tænkeboks’, hvor 5 stjerners vanebrud bliver udtænkt og gjort klar til udførelse på kun 80 minutter. Facilitatoren guider jer trin for trin og har I egne procesmetoder, kan I oprette jeres egen digitale facilitator i udviklingsrummet. Det betyder at MANGE mennesker kan gå i fælles retning uden at skulle coaches enkeltvis af en medarbejder.
  3. HABITURA.COM tilbyder også en digital vanebrudsbutler, som følger konsekvent op på de vanebruds- og opgavelister, du har oprettet i udviklingsrummene. Præcis der, hvor kæden plejer at hoppe af, bliver opgaverne faktisk udført.